top of page

TLV Penthouse

גודל: 210 מ״ר

שנה: 2024

מיקום: תל אביב

סוג הפרויקט: פנטהאוז בבניין לשימור

פנטהאוז בבניין לשימור בלב תל אביב אשר תוכנן ועוצב עבור זוג בשנות ה-60 לחייהם וביתם בת ה20.

החלל התקבל ברמת מעטפת (קירות חיצוניים בלבד) והפרויקט כלל ליווי משלב התכניות דרך בחירת חומרים, תכנון פרטי נגרות מורכבים בהתאמה אישית והלבשת הבית עד הפרט האחרון. 

הסגנון העיצובי הנבחר היה אקלקטי - מודרני, כזה שידבר עם רוח המבנה וההיסטוריה של הבניין אשר תוכנן למגורים בשנת 1935 בסגנון הבינלאומי. 

תכנית ההעמדה שנבחרה כוללת מטבח מרווח ופונקציונלי עם מזווה אחורי נסתר וסלון רחב ידיים המחובר למרפסת היקפית שמשקיפה עלה שכונה ומייצרת תחושת ריחוף ומרחב.

פרופילי אלומיניום מינימליים נבחרו על מנת לטשטש את המעברים בין החוץ לפנים ולהדגיש את המבניות המיוחדת של החלל. דלתות פנים בקו אפס אשר מגיעות עד התקרה נותנות תחושת גובה בחלל ואריחי טראצו אשר עברו ליטוש מחפים את רצפת הדירה מהפנים החוצה - תזכורת בניחוח עכשווי למה שהיה כאן פעם. 

פרטי נגרות רבים ומורכבים במיוחד תוכננו בפרויקט - החל מחיפוי קיר וספריה שעוטפת את הקוביה המרכזית של החלל, דרך מחיצת הכניסה המשלבת עץ מגוון ופרספקס ועד לארון המסדרון המסתיר מערכות שונות בינהן מיזוג אוויר, ריכוז אודיו וחשמל חכם ודלת ממ"ד נסתרת. 

(צילום: קרין רבנה)

01.png
01.jpg
02.jpg
07.jpg
25.jpg
35.jpg